Еве што ќе ви се случи ако се откажете од шеќер само на една година!

Loading...

Светската здравствена организација неодамна објави нови истражувања, каде што предлага дека човекот треба да го намали дневниот внес на шеќер на 5% од неговиот вкупен дневен внес на калории, за разлика од досегашната препорака која беше 10 %. Во 2011 година, Еvа Schaub одлучува да направи нешто драстично, таа решила да го отстрани шеќерот целосно од нејзината исхрана, и еве што и се случило…Во нејзината нова книга „ГОДИНА БЕЗ ШЕЌЕР„ која што беше објавена оваа недела, кажува како таа, нејзиниот сопруг, и нивните две деца се справуваат со предизвикот. Стартувајќи со отфрлање на вообичаените ресурси како како се шеќерот и медот. ( природениот шеќер, како вид кој се сретнува во овошјето е прифатлив ) Schaubs од својата исхрана ги отфрла сите прехранбени производи кои содржат додаден шеќер. На нивно изненадување, тоа значело и преливи за салата, мајонез, леб, па дури и сланина.

 Резултатот е: Тие почнуваат да се чувствуваат многу подобро. Промените се случувале споро, вели Schaub почнувајќи со зголеменото ниво на енергија. Ќерките на Schaub пропуштале помалку денови на училиште. Ефектите биле повеќе од изненадувачки кога семејството за роденденот на својот татко и сопруг, го пробуваат десертот! Тие биле зачудени од тоа колку била засладена тортата, што довело до главоболка па дури не биле во можност ниту да го дојадат парчето.
Семејството Schaub сега се умерени кога станува збор за потрошувачката на шеќер. “Ние дефинитивно почнавме да се храниме поздраво, изјавува г-га Schaub“. Направив преобразба од некој кој за десерт би сакал едно големо парче торта во некој кој би преферирал овошје за десерт. Кога ќе решиме да имаме десерт, тоа е во многу мали количини и во некоја ептен посебна пригода, а тоа се случува многу ретко “, кажува Schaub за Huffington Post.
Schaub не мисли дека луѓето треба целосно да се откажат од внесувањето шеќери во нивниот организам, туку дека би требало да имаат поголема свесност за храната која во себе содржи додатен лош шеќер.Во нејзината нова книга „ГОДИНА БЕЗ ШЕЌЕР„ која што беше објавена оваа недела, кажува како таа, нејзиниот сопруг, и нивните две деца се

loading...
Loading...