ЕВЕ ШТО НИ ПОДМЕТНУВААТ ВО МЕСОТО: Погледнете што купуваме, мислејќи дека е шницла!

Loading...

Ако не сте вегетаријанец, една од најубавите работи е бифтек на скара. Но, доколку мислите дека знаете што јадете затоа што не е во прашање мелено месо, тогаш се лажете.Повеќе не може да се процени квалитетот на шницлата само по вкус. Благодарение на еден човек, откриено е што се франкеншницли.
Имено, трикот кој дел од месарите го користат за да заработат пари е остатокот од месото да го соединат со трансглутамин, кој во индустријата е познат како лепило за месо, а резултатот изгледа како шницла.
Овој процес не е нужно штетен и нездрав, но измамата е во тоа што купувачите плаќаат цел износ за споени остатоци од месо.
Понекогаш овој спој е толку вешто направен, што разликата во однос на автентиччната шницла не се забележува, но измама си е измама.
Погледнете го видеото:Повеќе не може да се процени квалитетот на шницлата само по вкус. Благодарение на еден човек, откриено е што се франкеншницли.
Имено, трико

loading...