Еве што треба да знаете доколку имате црвени бемки по телото

Loading...

Доколку на кожата имате вакви црвени точки кои претходно не сте ги имале, не се грижете, се работи за ангиома- мала мали бенинги тумори кои се состојат од крвни жили и потполно се безопасни.Многумина ги добиваат по триесетата година од животот. Доколку овие точки изгледаат како точки со крвни жили. може да укажува и на проблеми со црниот дроб, на болести со крвниот состав или хормонска нерамнотежа.
Доколку црвената точка се зголемува и ја менува бојата, или пак крвари, тогаш веднаш посетете лекар.
Најдобар начин за превенција на појава на ангоима е здрав живот и урамнотежена изхрана. Јадете многу овошје и зеленчук и не заборавајте на здравите маснотии од авокадото и маслиново масло.Многумина ги добиваат по триесетата година од животот. Доколку овие точки изгледаат како точки со крвни жили. може да укажува и на проблеми со црни

loading...
Loading...