Еве што всушност значи датумот на истекување на рокот!

Сте ги забележиле датумите запишани на пакувањето на производите и знаете дека тоа значи времето кога тие ќе се расипат.Но, всушност тоа значи дека вкусот на храната или пијалокот тогаш ќе започне да бледее, а не да се расипува производот.
Најдобриот индикатор за дали нешто е расипано се очите и носот. Доколку видите дека се распаѓа, едноставно не ја јадете.
Но, всушност тоа значи дека вкусот на храната или пијалокот тогаш ќе започне да бледее, а не да се расипува производот.
Најдобриот индикато

Пронајдете не на следниве мрежи: