Еве зошто имате бавен метаболизам

Loading...

Има неколку работи кои едноставно прават да имате бавен метаболизам. Доколку сакате да си го решите проблемот со бавниот метаболизам, треба почесто да применувате аеробик вежби како брзо одење, трчање или возење велосипед. 
Сепак еве неколку примери зошто имате бавен метаболизам и што треба да одбегнувате да правите:
Ненаспаност: Лицата што спијат помалку од 8 часа наредиот ден помалку се движат заради намалената енергија – посочуваат германските и шведските анализи од 2012 година.
Јадете во кој било ден од денот: Низа независни истражувања потврдуваат дека луѓето што јадат во кој било дел од денот се подебели од оние што тоа го прават во точно определени периоди. Телото се навикнува на ритамот и согорува повеќе калории меѓу оброците.
Пестициди: Хемиските состојки во пестицидите може да доведат до нарушување на телесните функции поради што потешко се намалува телесната тежината – потврдуваат канадските научници. Оние лица со најголема концентрација на токсини имаат најбавен метаболизам.
Останатите причини прочитајте ги на najadise.mkДоколку сакате да си го решите проблемот со бавниот метаболизам, треба почесто да применувате аеробик вежби како брзо одење, трчање или возење вело

loading...
Loading...