Еве зошто да пиеме чај…

Loading...

Топлите напитоци му помагаат на нашето здравје и не штитат од многу болести 1. Редовното конзумирање на чај помага за подобра циркулација и здраво срце. Конзумирајте секој ден по 1-2 шолји чај.
2. Повеќето чаеви содржат антиоксиданти кои ќе ви помогнат при физички напор и интензивно вежбање. Зелениот чај несомнено помага за подобра физичка издржливост. 
3.Чајот не е само за во зима. Овој факт го потврдуваат истражувањата кои докажуваат дека чаевите, особено зелениот, ја штити кожата и целото тело од UV зраците.
4.Полифенолите кои можат да се најдат во чајот помагаат да се намалат невролошките проблеми, телото да функционира подобро, а вие да се чувствувате одлично. 1. Редовното конзумирање на чај помага за подобра циркулација и здраво срце. Конзумирајте секој ден по 1-2 шолји чај.
2. Повеќето чаеви сод

loading...
Loading...