Еве зошто мора да имате секс со барем 21 жена!

Ако мислите дека не е добро за вас да бидете промискуитетни, размислете уште еднаш, затоа што вашето здравје не мисли така. Ако сакате да дочекате убава старост, потрудете се во кревет да однесете повеќе од 20 жени… Секако користете кондом.Верувале или не, ракот на простатата може да го спречите само ако имате сексуален однос со што повеќе различни партнерки.
Мажите кои промениле преку 20 партнерки, го намалуваат ризикот од рак на простатата за дури 30 %.
Но, кога е во прашање хомосексуалноста ова правило не важи, туку напротив на тој начин само се зголемуваат шансите да заболите од рак на простатата. Па така хомосекуалците е подобро да имаат само еден партнер за да не заболат од овој вид на рак.
-Поголемиот број на сексуални партнерки доведува до честа ејакулација што се покажало како фактор кој влијае на намалување на шансите за заболување од рак на простатата.
Но, се уште не се знае колку може да му се верува на ова истражување кое е спроведено на 3.200 мажи во периодот од 2005 до 2009 година. Сепак не треба да се занемарат и генетските фактори.
Од другата страна, геј мажите кои промениле повеќе од 20 партнери, имаат дупло поголеми шанси да заболат од рак на простата, и пет пати поголми шанси за развој на благ облик на оваа болест.
Треба да се нагласи дека до овие податоци е дојдено благодарение на тоа што денес луѓето се поотворено зборуваат за своите сексуални искуства за разлика од минатото. Верувале или не, ракот на простатата може да го спречите само ако имате сексуален однос со што повеќе различни партнерки.
Мажите кои промен

Пронајдете не на следниве мрежи: