Еве зошто не е добро да носите АПОСТОЛКИ: Можат да ви наштетат

Во летните месеци обувките по кои многумина посегнуваат се апостолките. Иако имате чувство дека се работи за удобна и практична обувка експертите  предупердуваат дека  се работи за најлошиот вид  обувки за кои можете да се одлучите.Неодамнешно истражување покажало  дека носењето обувки на потпетици  три години трајно ги оштетува зглобовите,  но и оние кои постојано носат рамни обувки  наидуваат на проблеми. Докторот Тарик Кан од Универзитетската болница во Лондон  тврди дека апостолките  се најопасен вид  обувки. „Тие во ниту еден дел не ја поддржуваат ногата и се најлош вид  на обувки“, вели докторот.

Кога носите рамни обувки со прстите морате да ја фаќате подлогата  што создава притисок на прстите и зглобовите, од друга страна доколку обувката нема пета  се растегнува тетивата од Ахиловата пета до прстите што води  кон воспаление па најдобро би било  да носите обувки чија пета е висока околу 4 сантиметри.
Доколку толку многу сакате да носите апостолки никако немојте да ги носите цел ден.Неодамнешно истражување покажало  дека носењето обувки на потпетици  три години трајно ги оштетува зглобовите,  но и оние кои постој

Пронајдете не на следниве мрежи: