Еве зошто тангите и депилацијата се НАЈГОЛЕМ НЕПРИЈАТЕЛ на жените!

Loading...

Велат дека жените се комплицирани, но и на жените им е многу комплицирано!Одржувањето на хигиената на интимните делови е нешто за што обично се зборува тивко, па затоа заблудите се најгласни.
Еве што советуваат гинеколозите за тоа како поубавиот пол да се грижи за својата долна половина.
Не носете танга
Тангата треба да се носи што е можно поретко. Тие најчесто се изработени од синтетички материјал кој не е пријатен за кожата. Тие ја немаат основната функција, а тоа е да ги покриваат интимните делови. Задниот дел од тангата со постојаното триење меѓу глутеусот и околу аналниот предел придонесува бактериите од цревниот тракт да се пренесат кон половите органи или кон мочните канали, предупредуваат гинеколозите и велат дека на тангата гледаат како на моден детал, а не како функционален избор. Ако баш морате да ги носите, тогаш изберете ги оние модели направени од природни материјали.
Влошки или тампони?
И влошките и тампоните се подеднакво ефикасни, велат гинеколозите. Најважно е често да ги менувате.
НИКАКО не седете на ладен бетон
Седењето на ладен бетон најчесто доведува до воспалување на мочниот меур или повоиот орган, посебно јајниците. Честите воспаленија на половите органи доведуваат до трајни промени кај ниц, а тоа може да има последици, како на пример, стерилитет.
ИАКО ТОА НЕМА ДА ВИ ГО КАЖЕ ВАШИОТ ГИНЕКОЛОГ ГИ ЗНАЕ ОВИЕ РАБОТИ ЗА ВАС И ЗА ВАШИОТ СЕКСУАЛЕН ЖИВОТ!

Што е со депилацијата на интимните делови?
Срамните влакна имаат заштитна улога, а целосната депилација можете да ја оштетите кожата и да си создадете проблем со внатрешни влакна и гнојни процеси. Со отстранувањето на срамните влакна лесно и подобро се одржува хигиената на половиот орган. Меѓутоа, самиот процес на отстранување, односно депилацијата, може да биде и опасна. Кожата во пределот на гениталиите е многу чивствителна, па за време на депилација со топли средства може да дојде до изгореници и до физичко оштетување, а то аможе да развие многу непријатни воспалени процеси.
Внимавајте што пишува на влажните марамчиња!
Постојат влажни марамчиња кои се наменети за бришење на интимните делови од телото, но тие треба да ги користите што е можно поретко, само во ситуација кога не можете да користите вода, односно кога сте надвор од вашиот дом.
Звучи чудно, но рацете подалеку од сапунот!
Гинеколозите како најголема грешка ја наведуваат нередовната и неправилната хигиена на гениталиите. Грешката е во претераното користење на хемија, сапуни, шампони со што се менува PH вредноста на вагиналната средина и ја зголемува можноста за развој на бактерии во вагиналната средина.
ДОКОЛКУ МУ ГО КАЖЕТЕ ОВА НА ВАШИОТ ГИНЕКОЛОГ, ЌЕ ГО ИЗВАДИТЕ ОД ТАКТ!Одржувањето на хигиената на интимните делови е нешто за што обично се зборува тивко, па затоа заблудите се најгласни.
Еве што советуваат ги

loading...
Loading...