Еве зошто треба да јадете секое утро по ЕДНО ЈАЈЦЕ!

Loading...

Jajцата спаѓаат во здравите намирници без кои не можеме да ја замислиме нашата исхрана. Богати се со калциум, железо и протеини. Пружаат енергија и се одличен избор за појадок.Ние ви претставуваме неколку важни причини поради кои јајцата треба да бидат главната намирница на вашето мени.
Ви помагаат да ослабнете
Иако многумина веруваат дека јајцата всушност помагаат во губитокот на килограмите. Доколку ги вклучите јајцата во појадокот можете да го ограничите внесувањето на калории во текот на денот. Така, јајцето може да ви помогне да внесете 400 калории помалку.
Ги штити очите
Јајцата содржат лутеин и зеаксантин, антиоксиданси кои го спречуваат настанувањето на катаракта и ги чуваат очите.
Го снижуваат крвниот притисок
Јајцата содржат протеини кои можат да делуваат како инхибитор и ја намалутаат хипертензијата.
Ги подобрува рефлексите
Студијата покажала дека тирозинот, амино киселината која се наоѓа во јајцата помага за подобрување на рефлексите.  Ние ви претставуваме неколку важни причини поради кои јајцата треба да бидат главната намирница на вашето мени.
Ви помагаат да осла

loading...
Loading...