Еве зошто ВЕДНАШ треба да ги истриете ноктите со лук

Лукот е познат  како универзален лек за сите болести. Но  доколку  во животот ве мачат некои сериозни проблеми- како што се чести пукања и листања  на ноктите- тогаш  ќе ве воодушеви уште една, тотално неправедно занемарена улога на оваа намирница.Недостатокот на селен  значително влијае на  спориот раст и  пукање на ноктите. Погодувате, лукот има многу  селен, и  затоа нанесувањето на неговиот сок  на ноктите  може да го забрза растот и  да ги  направи ноктите посилни. Покрај тоа, лукот одлично се бори и  против бактерии и  габички па ноктите ќе ви бидат поубави и  поздрави од било кога!
Се  што  треба да сторите  е едно чешне лук ќе го излупите и  пресечете, па потоа со него истријте ги  чистите нокти. Колку повеќе сок –тоа подобро, значи овде нема место за нежност.
Добро  е и  да си направите свој серум од лук за да ви биде на дофат на рацете. Погледнете во  видеото  како.Недостатокот на селен  значително влијае на  спориот раст и  пукање на ноктите. Погодувате, лукот има многу  селен, и  зат

Пронајдете не на следниве мрежи: