Еве зошто ви е ЛОШ сексот!

Никогаш не ја запоставувајте важноста на сексуалното задоволство. Ако не ви се допаѓа како се одвива вашиот сексуален живот или едноставно не уживате доволно, задолжително променете нешто.Се прашувате зошто сексот не ви е уживање?
1. Лубрикантот има клучно значење. Кога жената не е доволно возбудена, сексот може да биде болен и непријатен, затоа обезбедете си олеснување.
2. Запознајте и проучете го своето тело. Ако не знаете што сакате, тешко дека некој друг ќе знае да ве задоволи.
3. Го чекате „вистинското време“ за секс. Не, тоа никогаш нема да дојде. Ниту атмосферата ќе биде секогаш совршена, ниту вие идеално одморени. Затоа никогаш не го користете овој изговор кој може само да ве оддалечи од партнерот.

4. Се оптоварувате со вашиот изглед? Веднаш престанете. Вашиот партнер точно знае зошто ве одбрал, нема потреба да посакувате иделни пропорции.
5. Никој не води љубов на ист начин. Затоа никогаш не се споредувајте со бившите, ниту пак треба да го споредувајте вашиот партнер со претходните љубовници.
6. Ако сте преживеале некое негативно искуство, нема потреба да го избегнувате сексот. Разговарајте за вашиот проблем со стручни лица и надминете го што побрзо.
7. Антидепресивите и пилулите за контрацепција посебно ја намалуваат желбата за секс. Па ако мислите дека вашиот проблем лежи во нив, пронајдете алтернативно решение.Се прашувате зошто сексот не ви е уживање?
1. Лубрикантот има клучно значење. Кога жената не е доволно возбудена, сексот може да биде болен

Пронајдете не на следниве мрежи: