Еве зошто задолжително да пиете пола литар вода откако ќе станете од спиење!

Loading...

Замислете дека не пиете вода, чај или било каква друга течност, во следните 8 часа.  Во суштина, тоа се случува додека спиете. Вашето тело полека дехидрира, поради тоа што потребни ви се течности за да функционира. Се разбира дека не пиете вода додека спиете, затоа што ви се спие!
Повеќето извори препорачуваат пиење на 0,47 литри вода, само што ќе останете од спиење. Во продолжение ви ги претставуваме 5-те цврсти причини зошто треба да пиете вода, кога ќе станете од спиење.
– Го подобрува вашиот метаболизам
– Кога ќе се разбудите, вашето тело е дехидрирано
– Водата помага телото да се ослободи од токсините
– Вашето мозочно ткиво е 75 % вода
– Ќе јадете помалку во текот на денотВо суштина, тоа се случува додека спиете. Вашето тело полека дехидрира, поради тоа што потребни ви се течности за да функционира. Се разбира дека н

loading...
Loading...