Еврообврзницата е повторно издадена

Loading...

Македонија денеска повторно ја издаде евро-обврзницата на меѓународните финансиски пазари, со рок на отплата од седум години.Обврзницата, како што објавува Ројтерс, е повторно издадена откако при првичната понуда на обврзници вредни 650 милиони евра, која беше направена минатата недела, партијата СДСМ испрати информација до заинтересираните инвеститори дека постојат наводни законски пречки во нејзиното издавање.
Ројтерс наведува дека при првичното издавање на обврзницата, почетната каматна стапка била проценета во средниот ранг на 5 проценти, додека сега се очекува повисока каматна стапка. Издавањето на обврзницата се води преку Ситигруп, Дојче Банк, Ерсте Груп и Сосиете Женерал.Обврзницата, како што објавува Ројтерс, е повторно издадена откако при првичната

loading...