Факти поврзани со оргазам и секс!

Loading...

Дали ги знаете овие факти поврзани со оргазмот и сексот како едни од најдобрите работи во животот на човекот?Оргазмот е најинтензивен – ден пред менструација
Оргазмот зависи од добар тајминг, а секс терапевтите велат дека најинтензивен оргазам е оној ден пред менструација. Во овој период, крвта се собира во матката, а задржувањето на течности го прави клиторисот особено чувствителен на допир, што го зголемува оргазмот. Поради тоа е препорачливо да се заборави на мрзливоста и да уживате во страстите во спалната соба.
Сексот најдолго трае на одмор
Сексот најчесто подолго трае кога паровите се на годишен одмор. Релаксацијата и дружењето ја зголемуваат желбата за секс, но и чувството за интимност. Без притисок од работата, и двајцата партнери можат своите денови да ги искористат во целодневно заведување. Најдобро е да почнете со нежни шепоти во увото, секси пораки и флертување за време на ручек, а денот завршете го со врели пози под чаршавите.

Добриот почеток на денот започнува со рано „станување“
Со годините, жените се повеже стануваат уморни па и сексот во вечерните часови станува се по непривлечен. Тоа е добра вест за машката половина која преферира утрински страсти, па сексуалните терапевти препорачуваат утринско станување порано од вообичаеното за ангажирање во љубовните игри. Тоа ќе ви обезбеди добар почеток на денот.
Оргазам за време на менструација
Секс за време на менструалниот циклус ги ублажува непријатните грчеви и напнатоста. Оргазамот предизвикува релаксација и контракција на мускулите кои ги олабавуваат грчевите, а телото го ослободува хормонот на среќа окситоцин и допамин кои придонесуваат чувство на задоволство и елиминирање на болка.Оргазмот е најинтензивен – ден пред менструација
Оргазмот зависи од добар

loading...
Loading...