Фатално прецизен снајперист: Убил 6 луѓе со само еден истрел

Овој британски снајперист успеал со само еден куршум да убие ни помалку, ни повеќе, туку 6 талибанци.Ова се случило за време на една воена операција во која се трагало по еден бомбаш самоубиец. Британскиот војник го имал на нишан талибанецот на далечина од 800 метри и се сомневал дали воопшто ќе го погоди, но не ни замислувал дека со својот куршум ќе усмрти дури 6.
Како што пренесува Daily Mail, кога Британецот стрелал во непријателскиот војник, го погодил и го активирал експлозивот на неговото тело, од што починале уште 5 непријателски војници околу него.

 
Воената драма се случувала за време на операција во која учествувале 335 британски и 90 авганистански војници. Кога настанал вооружениот судир помеѓу двете страни, снајперистот Ричард Слак забележал дека талибанецот сака да пука, и стрелал кон него, по што тој експлодирал и ги убил тие петмина околу него.
По драматичната тишина на радио врската, Слак само рекол: „Мислам дека го убив бомбашот“Ова се случило за време на една воена операција во која се трагало по еден бомбаш самоубиец. Британскиот војник го имал на нишан талибанецот на дал

Пронајдете не на следниве мрежи: