Фатиме Фетаи не знае да поставува прашања на распитот на сведоци

Обвинителката Фатиме Фетаи се соочува со постојани прекини поради неправилно распрашување и непознавање на процедурите при водење на распитот во случајот на поранешниот градоначалник на Општина Центар Андреј Жерновски. Одбрната во овој случај приговараше дека Фетаи поставува навредувачки прашања, при што судот ги одобри таквите приговори за издржани.
Жерновски во сведочењето пред судот кажа дека бил потресен затоа што некој од присутните протестанти од Здружението за одбрана на градбата на црквата „Св. Константин и Елена“ му префрлил дека е „комуњар“.
Тој кажа дека на дневен ред тогап било укинувањето на неколку ДУП-ови, а протестите биле во организација на Здружението Веритас. Одбрната во овој случај приговараше дека Фетаи поставува навредувачки прашања, при што судот ги одобри таквите приговори за издржани.
Жерно

Пронајдете не на следниве мрежи: