Федерика Могерини исвиркана од пратениците на Српската Радикална Партија

Loading...

Високата претставничка на Европската Унија за надворешна политика и безбедност, Федерика Могерини, денеска во Собранието во Белград беше исвиркана од пратениците на Српската Радикална Партија, кои викаа „УА“ и „Србија, Русија, не ни треба Унија“. Могерини говори на посебна свечена седница во Собранието, на која пристуствува премиерот Александар Вучиќ и повеќе министри од српската влада. Таа кон пратениците се обрати на српски јазик, а додека зборуваше радикалите викаа по неа.
И ваквото покрај однесувањето на лидерот на СРС, Воислав Шешељ, Могерини продолжи со говорот.
Могерини денеска ќе се сретне со Вучиќ, а српските власти очекуваат дека таа ќе и даде поддршка на Србија за влез во ЕУ.
Високата претставничка на ЕУ вчера беше во посета на Скопје.
 
Могерини говори на посебна свечена седница во Собранието, на која пристуствува премиерот Александар Вучиќ и повеќе министри од српската влада. Таа

loading...