„Фејсбук“ ќе гради населба за своите вработени

Loading...

Компанијата „Фејсбук“ реши да гради населба за своите вработени. Населбата која ќе ја гради компанијата „Фејсбук“ ќе има 400 гарсониери, еднособни, двособни и трособни станови. 
Таа ќе биде во Менло Парк во Калифорнија и ќе биде наменета за врабоотените од компанијата. 
Инвестицијата е вредна 120 милини долари во која компанијата влегла заедно со градежна компанија од Сакраменто.
Работите почнуваат овој месец, а се очекува комплексот да биде завршен за две години.
Сопствениците на овие станови ќе имаат домар, пристап до вежбалници со лични тренери, фитнес центар, забавни содржини за разонода и слично.
Ќе има и работилници за поправка на автомобили, барови, спортски клубови за дружење. Најголемата предност е што ќе можат пеш да одат до работното место.Населбата која ќе ја гради компанијата „Фејсбук“ ќе има 400 гарсониери, еднособни, двособни и трособни станови. 
Таа ќе би

loading...
Loading...