Фејсбук најаво ПРОМЕНА: Еве каква!

Loading...

Фејсбук најаво ПРОМЕНА: Еве каква!Фејсбук најави нова алатка за превенција на самоубиства, вклучувајќи и нова опција со која корисниците ќе можат да пријават лица кои статуси или пак преку пренос во живо (Фејсбук лајв) се закануваат дека ќе си го одземат животот.
Тоа ќе функционира така што неговите пријатели кои ќе го забележат неговото необично однесување, ќе можат веднаш да го пријават до Фејсбук, а оттаму со итна дојава до надлежните органи да се обидат навреме да го спречат самоубиството.
Во опциите за пријава ќе стои и телефонски број за итна помош при вакви случаи.Фејсбук најави нова алатка за превенција на самоубиства, вклучувајќи и нова опција со која корисниците ќе можат да пријават лица кои статуси или па

loading...