Фејсбук воведува цензура

Loading...

Најраспространетата социјална мрежа во светот, Фејсбук реши да ги отстрани сите видеа кои прикажуваат непримерни содржини како што се видео-снимки со насилство, сексуални содржини и други материјали за кои ќе сметаат дека не се за споделување со пошироката јасвност.
На овој потег „Facebook“ се одлучи по острите критики кои ги добија од страна на „BBC“, но со ова ја донесоа во прашање политиката на работа на оваа друштвена мрежа.
Инаку првобитно „Facebook“ ги одбиваше желбите на своите корисници за бришење на слични видео-клипови, нагласувајќи дека и самата цел на оваа компанија е да ги зачува правата на корисниците да го опишуваат и коментираат светот и случувањата во него. Но сепак поради големите притисоци од страна на јавноста се одлучија на ваквиот потег.
„Facebook“ најави дека ќе оддржи состанок на кој главна тема ќе дали е потребно да се проширува цензурата и да се воведе во некои други сегменти или да останат на моменталната состојба.Најраспространетата социјална мрежа во светот, Фејсбук реши да ги отстрани сите видеа кои прикажуваат непримерни содрж

loading...
Loading...