Филип Петровски: Катица Јанева направи ЦИРКУС од Јавното обвинителство

Loading...

Директорот на Државниот Архив на Република Македонија, д-р Филип Петровски вечерва гостува во емисија на ТВ Нова заедно со поранешниот пратеник од ПДП, Исмет Рамадани.
 Тема на дебатата во емисијата се меѓуетничките односи и меѓународната заедница, а можеме да слушнеме и расправии околу орлите, крстот во Бутел, Оливер Спасовски, Катица Јанева и сл.
Почнувајќи од актуелната ситуација во Бутел (повеќе за тоа погледнете на следниот ЛИНК), дебатата продолжи во насока на јавното обвинителство и јавната обвинителка Катица Јанева која од институцујата направи вистински циркус.
Почнувајќи од тоа дека Катица Јанева 9 пати до сега  го одложува рочиштето на Пуч и тоа заради свадбата на ќерка и, и заради тоа што треба да пости – истакна Филип Петровски.
Ако Катица вака ги води процесите ќе го спаси Заев? Овие македонски  граѓани гледаат дека таа прави Циркус од инситуцијата.
Сетете се како го уапсија Едмон Темелко ? Ако збориме за легализам, тие јавни обвинители треба да знаат дека треба да издадат налог за ваков чин.
Странските амбасадори се чудат што да напраат со обвинителката, ако некој и дава инструкции и таа делува според нив тоа ќе има контра ефект на изборите – истакна Петровски.Тема на дебатата во емисијата се меѓуетничките односи и меѓународната заедница, а можеме да слушнеме и расправии околу орлите, крстот во Буте

loading...