Фото: Четири годишниот син од пасошот на тато си направил боенка, цариниците не го пуштиле да ја премине границата!

Таткото на четиригодишен Кинез кој сака да црта, останал “заробен“ на аеродромот во текот на патувањето во Јужна Кореа…Цртањето и боењето во текот на детството добро е развој на креативноста, но понекогаш таквото уметничко изразување на децата на возрасните може да им донесе непријатност.
Токму тоа му се случило на овој Кинез кој веројатно на синчето не му купил боенка, па поради тоа го пронашло неговиот пасош и сликата на таткото си ја украсил со “полна уста“, нова брада, и поголеми очи. Околу сликата на својот татко цртал луѓе и животни.
Поради ова цариниците не го пуштиле да ја премине границата, поради тоа што не можеле да го идентификуваат.
Еве како изгледал неговиот пасош:

Од оваа случка имал убава поука која ќе ви користи и на вас:
Држите ги документите подалеку од рацете на децата.Цртањето и боењето во текот на детството добро е развој на креативноста, но понекогаш таквото уметничко изразување на децата на возрасните може да

Пронајдете не на следниве мрежи: