Фото: Девојката без вагина проговори за својот проблем

Loading...

Џеки Блек има 19 години и големо нарушување кое и создава проблеми во животот. Таа нема матка, грло на матката, ниту пак вагинален отвор. Џеки  пати од реткиот Маер-Рокитански-Кистер-Хаузер синдром, поради кој не може да има сексуални односи, ниту пак да стане мајка.
За болеста дознала сосема случајно, кога пред две години отишла на лекар поради болки во грбот и по пат споменала дека се’ уште нема добиено менструација.
„Бев убедена дека гинекологот погрешил, но кога ми објасни дека поради тоа немам менструација, сфатив дека тоа и не е толку бесмислено“ – вели таа.
Кога лекарите и рекле дека нема да никогаш да биде мајка таа од ординацијата заминала со солзи во очите.

-Никогаш нема да знам како е да се биде мајка, трудница, нема да имам менструација. Се што замислував одеднаш беше избришано од мојата иднина, вели таа.
И покрајтоа 19- годишната Џеки останува храбра  и се надева дека некој ќе се најде што ќе ја сака.
-Ако му претставува проблем, тоа не е личноста со која сакам да бидам. Многу сум романтична и мислам дека ова ќе биде одлична проверка на човечките карактери, вели таа.Таа нема матка, грло на матката, ниту пак вагинален отвор. Џеки  пати од реткиот Маер-Рокитански-Кистер-Хаузер синдром, поради кој не мож

loading...
Loading...