Фото: Фани Христова добра во кујна, колку што е добра и во диџејството!

Македонската пејачка и диџеј Фани Христова на Фејсбук покажа дека освен што е добра во правење журки за посетителите на дискотеките, таа е добра и во кујната.Фани ја изненади и целата македонска јавност кога на нејзиниот профил на Фејсбук осамна фотографија од штотуку извадена француска пита од рерна .

 Фотографијата од тазе извадената пита од рерна создаде љубопитност кај нејзините пријатели, па за таа цел Фани го напиша и рецептот за питата:

 
„За тестото за „Алжачка пита“ ви се потребни 400 грама брашно, една лажичка сол, едно пециво, 125 грама путер, едно јајце и една белка од јајце, што се замесуваат со 125 милилитри млеко, а жолчката од второто јајце треба да ја сочувате за премачкување одозгоре. За филот се потребни: бешамел сос со 125 грама путер, 3,4 лажици брашно, 500 милилитри млеко, две жолчки, 500 грама спанаќ или младо кромитче, во кои се додаваат две матени белки па сето тоа се меша, па се дели на два еднакви дела, од кои едната половина се чува за основата на питата, а од другата се сечат дијагонални ленти, кои се ставаат како на фотографијата. После сето ова питата се пече на 175 степени околу 25 минути. “
Секако заедно со питата, трпезата трпезата беше украсена со новогодишни мотиви:

Дека Фани е добра домаќинка потврди и уште една фотографија за која рецептот го најави за некој следен ден.
Фани ја изненади и целата македонска јавност кога на нејзиниот профил на Фејсбук осамна фотографија од штотуку извадена француска пита од рерна&nbs

Пронајдете не на следниве мрежи: