Фото: Гол маж ги поздрави протестите во Турција

Loading...

Еден од протестантите во Турција, ја поздрави полицијата целосно гол.
Тој на улиците на Истанбул се прошета гол, се со цел да и покаже на полицијата дека не може да им забранува на протестантите да протестираат за своите права и за нешто што не се задоволни. 
Од другите протестанти тој беше поздравен со аплауз, а по кратко време беше запрен од полицијата и приведен со изговор дека нарушува јавен ред и мир. Исто така за кратко време полицијата ги растера протестантите кои се собраа на мирен протест во центарот на Истанбул.
Протестите во Истанбул започнаа на крајот од мај месец, поради незадоволството на граѓаните да се уништи паркот на плоштадот Таксим во Истанбул, како и она малку зеленило кое остана во градот и да се изградат згради и трговски центри.
Покрај Истанбул, протестите се проширија и во другите градови во Турција, меѓу кои и главниот град Анкара.

 Еден од протестантите во Турција, ја поздрави полицијата целосно гол.
Тој на улиц

loading...
Loading...