Фото: Исповед на една мајка која е силувана од пијаниот син

Станојка П. (47) од Драгијевци ја раскажа својата трагична судбина која ја следела со години. Оваа 47 годишна мајка ноќта помеѓу саботата и неделата во два наврати била силувана од својот 25 годишен син Владимир. 
Монструозниот напад го пријавила во полиција во вторникот, а од полицијата веднаш го уапсиле Владимир.
„Син ми во собата во која спијам дојде пред полноќ. Беше пијан. Два часа ме силуваше. Се борев, но не можев да се одбранам. Болна сум, слаба сум, немав сила. А тој е силен. Утрото стана како ништо да не се случило и без збор си замина, со тага и болка“, раскажува Станојка.
 Полицијата ја тешела со зборовите:
„Немој да се плашиш, Станојка. Нема да се врати дома“. Така ми рекоа од полицијата кога го однесоа. Ама јас не смеам да заспијам, се тресам од страв иако знам дека е уапсен…
За сето тоа време додека 25 годишниот син ја силувал својата мајка,  во соседната соба спиел помладиот син, 23-годишниот Милан, кој ништо не слушнал. За Владимир Станојка вели дека не завршил основно училиште, дека е речиси неписмен и дека работи за дневница низ селото само за да си купи ракија.
„Речиси секогаш беше пијан. Преку ден работеше, но дома не носеше пари, како што носи помалиот син. Ноќе излегуваше за да ги испие парите кои ги заработил преку ден. Дома се враќаше пијан и секогаш се караше со мене и со Милан. И него го тепаше и го малтретираше. Не го пријавував зашто немав пари да одам до Осечина“, низ солзи продолжува мајката.
Сопругот на Станојка починал пред две години откако пијан смрзнал во снегот крај куќата. Освен Владимир и Милан, имаат уште пет деца од кои еден син и една ќерка веќе неколку години се посвоени, две ќерки се во згрижувачки семејства, а најмладиот син е во дом за деца.
Владимир е сослушан од страна на истражен судија, кој му додели притвор од триесет дена.Оваа 47 годишна мајка ноќта помеѓу саботата и неделата во два наврати била силувана од својот 25 годишен син Владимир. 
Монструозниот

Пронајдете не на следниве мрежи: