Фото: Како изгледа Земјата од Марс?

Погледнете ги овие фотографии… Дали можете да ја видите ситната точка која изгледа како ѕвезда? Тоа не е ѕвезда, тоа е планета- Планетата Земја поточно.На 21 Јануари, ракетата „Curiosity“  гледала кон сумрачниот хоризонт околу 80 минути по зајдисонцето и воедно научниците направиле неколку фотографии од нивната гледна точка.

По малку време научниците успеале да ја најдат локацијата на Земјата. Но, тоа не е се- исто така била видлива и Месечината.
Од оваа гледна точка ова можеби и не ви значи многу, но кога ќе размислите… Таа точка е таму каде што сме ние, на неа се сите што ги сакаме, сите што ги знаеме и сите за кои некогаш сме слушнале… на неа ни е целиот живот!
 На 21 Јануари, ракетата „Curiosity“  гледала кон сумрачниот хоризонт околу 80 минути по зајдисонцето и воедно научниците направиле

Пронајдете не на следниве мрежи: