Фото: Како изгледал УКИМ пред земјотресот во 1963!

Loading...

Кај денешниот паркинг-простор спроти хотелот „Холидеј ин“, порано се наоѓал УКИМ.Зградата насатрадала во катастрофалниот земјотрес во 1963 година и затоа морале да ја срушат.
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје е првиот државен универзитет во Република Македонија, формиран во 1949 година со три факултети. Денес, тој претставува заедница на 23 факултети, 5 научни институти, 4 јавни научни установи – придружни членки, 1 придружна членка – друга високообразовна установа и 6 придружни членки – други организации. Неговата дејност е уредена со Законот за високото образование и со Статутот на Универзитетот.
Погледнете како изгледал УКИМ пред катастрофалниот земјотрес.

 Зградата насатрадала во катастрофалниот земјотрес во 1963 година и затоа морале да ја срушат.
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј&ldqu

loading...
Loading...