Фото: Најголемата елка на светот!

Во италијанско гратче Губио се наоѓа најголемата новогодишна елка на светот.Стотици набљудувачи, меѓу кои голем број деца, гледале како еден свештеник со помош на таблет ја вклучува светлечката инсталација во облик на елка, поставена на брдото над средновековното гратче во северниот дел на Италија.
Елката се состои од околу 1.000 разнобојни сијалички распоредени до височина од 750 метри и ширина од 450 метри.
Стотици набљудувачи, меѓу кои голем број деца, гледале како еден свештеник со помош на таблет ја вклучува светлечката инсталација во облик на елка,

Пронајдете не на следниве мрежи: