Фото: Најнапуштени места на Земјата – Прв дел

Loading...

Историските книги се само еден начин на кој може да се разбере  текот на времето, но сосема друг начин се реалните споменици кои зборуваат за минатото. Еве еден наш избор на некои од најпознатите напуштени места низ целиот свет.
Под сета таа прашина, рѓа и пукнатини, постојат едни вистински историски приказни.
Секоја слика има посебна аура на носталгија. Секој кој ги посетил овие места останал без здив.
Погледнете ја нашата галерија, можеби и вие ќе добиете инспирација да посетите некои од овие места…

1. I.M. Cooling Tower, Belgium

2. Kolmanskop, Namibia

3. 102-Year-Old Floating Forest in Sydney, Australia

4. The Maunsell Sea Forts, England

5. Last House on Holland Island, U.S.A

6. Pripyat, Ukraine

7. House of the Bulgarian Communist Party, Bulgaria

8. Nara Dreamland, Japan

9. Uninhabited Island in Southwest Florida, U.S.A.

10. Abandoned Mill, Italy

11. Michigan Central Station in Detroit, U.S.A.

12. Sunken Yacht, Antarctica
Еве еден наш избор на некои од најпознатите напуштени места низ целиот свет.
Под сета таа прашина, рѓа и пукнатини, постојат едни вистински

loading...
Loading...