Фото: Неговата последна фотографија – Само неколку секунди потоа се случило нешто неочекувано…

Loading...

Осумнаесет годишниот Ченг Чангјанг се шетал после училиште и позирал пред едно вештачко езерце со цел да има фотографија за паметење од тој ден, но не ни претпоставувал што ќе се случи само неколку секунди откако е направена оваа слика…Осумнаесет годишниот Ченг Чангјанг се шетал после училиште и позирал пред едно вештачко езерце со цел да има фотографија за паметење од тој ден, но не ни претпоставувал што ќе се случи само неколку секунди откако е направена оваа слика.

Подоцнежните настани претставуваат херојски чин на ова младо момче. Имено, три мали дечиња паднале во езерото и почнале да се дават, тој тоа го забележал, па без разлика што не знаел да плива, без размислување скокнал од мостот за да ги спаси со што го загрозил својот живот.

Веднаш штом слушнал како викаат малите деца, скокнал од мостот во водата, и на ништо друго не размислувал. Додека го вадел последното дете од вода, еден минувач дотрчал да му помогне. Само што успеал да му го предаде детето во раце на човекот, Ченг потонал. Го извадиле од вода, но веќе било доцна. Ченг бил мртов, и не можело да му се помогне.

За младиот Ченг било вообичаено да ги стави другите пред себе, дури и кога тоа значи својот живот да го ставиш на коцка. Ова е еден херојски чин кој никогаш не смее да се заборави! Осумнаесет годишниот Ченг Чангјанг се шетал после училиште и позирал пред едно вештачко езерце со цел да има фотографија за паметење од тој ден, но

loading...
Loading...