Фото: Никогаш нема да погодите што чекаат овие луѓе!

Loading...

Оваа недела пред една продавница во Колорадо се создала неверојатна гужва. Стотици луѓе стрпливо чекаат во редот на ладното време да да стигнат до она што внатре се продава., само за една недела.

Приходите од продажбата на марихуана, која воедно е и легализирана за употреба во Колорадо, стигнале до 5 милиони долари

Група за трговија на марихуана, проценува дека околу 100 илјади луѓе купиле некаква количина на канабис.

„Работиме нон-топ. Немаме време да здивнеме“- кажува работничката во продавницата за марихуана, Елан Нелсон.
Но, и покрај големата побарувачка, употребата на марихуана и понатаму е забранета според американските федерални закони. Во Колорадо можат да ја купсат само оние кои се постари од 21 година.
Некои критичари од светот на медицината и понатаму тврдат дека лесниот пристап до марихуаната претставува најголем ризик за младите луѓе.Стотици луѓе стрпливо чекаат во редот на ладното време да да стигнат до она што внатре се продава., само за една недела.

Приходите

loading...
Loading...