Фото: Новинарите кои пристигнале во Сочи, неможеле да поверуваат што ги дочекало таму!

Loading...

Зимските олимписки игри во Сочи стартуваат во петок на 7 февруари, спортистите и новинарите пристигнуваат, но  голем број на хотели не се подготвени за гостите, а тие кои и се, се опремени на мошне несекојдневен начин.Неколку дена пред почетокот на натпреварувањето, Меѓународниот олимписки комитет ги повика организаторите на зимските олимписки игри во Сочи итно да ги решат проблемите со сместувањето на акредитираните претставници на медиумите.
До минатиот викенд шест од деветте хотели наменети за новинарите беа подготвени, па затоа голем број на акредитираните новинари останале без сместување по пристигање во Сочи.

Тие кои добиле сместување, биле фрапирани со тоа што го затекнале, од неверојатни упатства и преводи на менијата, преку тоалети, до водата за пиење. Кога голем број на новинарите го споделија сето ова со јавноста на Твитер, се појави профил “Sochi Problems”  на кој се најдоа голем број на фотографии кои сведочат за организацијата и сместувањето.

 

 

Неколку дена пред почетокот на натпреварувањето, Меѓународниот олимписки комитет ги повика организаторите на зимските олимписки игри во Сочи итно д

loading...
Loading...