Фото: Новите 5 најбарани хакери од ФБИ

Loading...

ФБИ објави нова листа од 5 најбарани хакери во светот, против кои се води голема истрага. Највисоката награда за оној кој има било какви информации за овие 5 најбарани хакери во светот е 100.000 долари. Наградите за секој оној кој има било каква информација за овие хакери се од 50.000 до 100.000 долари. 
На листата на топ 5 најбарани хакери се и двајца Пакистанци, кои најчесто ги хакнуваат телекомуникациските компании во Пакистан и пошироко. Тие од 2008-ма до 2012-та година имаат направено неколку поголеми хакерски напади и ги имаат оштетено телекомуникациските компании за повеќе од 50 милиони долари. 
 Наградите за секој оној кој има било каква информација за овие хакери се од 50.000 до 100.000 долари. 
На листата на топ 5 најбарани х

loading...
Loading...