Фото: Оди кај морето и не се дели од плажата – Но кога си заминува…

Loading...

Андрес Амадон на плажите во Сан Франциско, слободно можеме да кажеме дека прави чуда! Дознајте за што се работи.Андрес Амадор живее во Сан Франциско, а на тамошните плажи прави чуда.
Имено, овој човек со обично гребло прави вистински уметнички дела на песокот. Тој неговите дела ги изработува со часови, иако знае дека со самото доаѓање на плимата, неговата уметност ќе биде уништена.
Кога ќе го прашаат зошто тоа го прави, Андрес одговара: „Затоа што е забавно. Сакам да бидам на плажа.“

Андрес со доаѓањето на плажа најпрво ја соблекува облеката, а потоа го зема греблото и почнува со работа…

Околу него често се собираат љубопитни луѓе, кои со воодушевување ги фотографираат неговите дела.

И потоа се појавува неговиот прв цртеж…

Па веднаш и другиот со повеќе детали

Од птичја перспектива неговите дела изгледаат вака…

Преубаво и неверојатно, уживајте!

Андрес Амадор живее во Сан Франциско, а на тамошните плажи прави чуда.
Имено, овој човек со обично гребло прави вистински уметнички дела на

loading...
Loading...