Фото: Ова 4 годишно момче им се спротистави на терористите и го спаси своето семејство

Она што започнало како вообичаено одење до трговскиот центар за 4 годишното британско момче Елиот Приор, за брзо време се претворило во ужасен кошмар кога неколку терористи кои се поврзуваат со Алкаеда, го започнале нападот во трговскиот центар во Најроби.Откако видел како неговата мајка е погодена во ногата, момчето наместо да побегне и да се заштити, му се спротиставил на напаѓачот.
„Ти си луд човек, остави нè да си одиме“, му викало момчето на терористот.
Терористот престанал да пука, и му дал него и на неговата сестра Амели чоколадо. Додека бегале, Амбер, мајката на децата успеала да земи уште две дечиња со неа меѓу кои и едно 12 годишно момче кое било рането и чијашто мајка била убиена за време на нападот.
Повеќе на: МКD-newsОткако видел како неговата мајка е погодена во ногата, момчето наместо да побегне и да се заштити, му се спротиставил

Пронајдете не на следниве мрежи: