Фото: Ова е најчудниот ресторан во светот!

Loading...

Ресторанот „Мумин“ во Јапонија, одлучи на своите гости кои доаѓаат да јадат сами, да им понудат друштво на масата – во вид на големи кадифени животни.  Да бидеме реални, не е секогаш лесно да најдете друштво за излегување.
Сите животни се ликови од позната финска книга, по која и ресторанот го носи името – Мумин.

Секако, овој синџир ресторани стана вистински хит во Јапонија и неодамна отвори ресторан и во Њујорк. Посетителите за сега уживаат во друштвото на овие кадифени јунаци, а единствен проблем е што не се понудуваат да платат пола од направената сметка!Да бидеме реални, не е секогаш лесно да најдете друштво за излегување.
Сите животни се ликови од позната финска книга, по која и ресторанот

loading...
Loading...