Фото: Ова е тинејџерката која ја завел 66- годишен старец, па ја убил и ја фрлил во езеро…

Тинејџерката  Д.Ќ (18), ученичка во четврта година од Средното економско училиште која пред 4 дена беше пријавена за исчезната, пронајдена е мртва, а за нејзиното убиство е осомничен 66- годишниот Чедомир Ѓ. од Зајечар со кого била во врска.Мртвата средношколка е пронајдена во шума во околината на Неготин, а полицијата на информативен разговор веднаш приведен неколкумина осомничени, меќу кои бил и Чедомир Ѓ. Додека седеле во возилото меѓу нив избила кавга зошто девојката сакала да го остави, а почнале и да се тепаат.
– При кавгата во возилото девојката му го искршила мобилниот телефон и тој почнал брутално да ја удира. Кога ја претепал до смрт, тој со колата отишол среде шумата во околината на Неготин каде го исфрлил телото и заминал.
Полицијата врз основа на трагите кои се пронајдени покренала истрага која ги довела до Чедомир Ѓ. Тој во полицијата прво негирал дека има некаква врска со убиството, меѓутоа во неговото возило пронајдени се траги од косата на убиената девојка, кои се испратени на ДНК анализа и се поклопуваат со трагите од теренот.
Соочен со доказите тој го признал убиството на младата девојка, а главен мотив

било тоа што сакала да раскине со него зошто се гледала и со други момчиња, што довело прво до кавга, а потоа и до свирепото убиство во неговиот автомобил, велат извори од полицијата.
Истрагата покажала дека девојката не била силувана, туку до смрт претепана.
Инаку, 18-годишната Д.Ќ. изчезнала од Домот за ученици во Зајечар на 8 декември, по што и се губи секаква трага, па е пријавено нејзиното исчезнување.
Полицијата од тој момент интензивно трагаше по неа додека телото не е пронајдено во шума.Мртвата средношколка е пронајдена во шума во околината на Неготин, а полицијата на информативен разговор веднаш приведен неколкумина осомничени, ме

Пронајдете не на следниве мрежи: