Фото: Овој часовник ќе измери колку сте заљубени

Loading...

Овој нов паметен часовник е прилично различен од останатите и не глуми компјутер во себе, тој едноставно мери време, но и заљубеност на корисникот кој го носи на рака.Концептот е претставен од Патрик од Франција и е објавен на страницата TokyoFlash Japan, а се состои од часовник кој воедно мери и емоции. Наречен е Emotion Watch.

„Кога сме заљубени, нашиот пулс се забрзува и чувствуваме топлина по целото тело, а срцето удира гласно“.

 
Овој часовник ни овозможува да го измериме интензитетот на заљубеноста благодарение на сензорите и екранот осетлив на допир.
Сепак иако е оваа идеја сè уште само на хартија, интересно би било да се види како ќе функционира ова во реалност. Се надеваме дека наскоро ќе излезе на пазарот за широка употреба.
Извор. think.mkКонцептот е претставен од Патрик од Франција и е објавен на страницата TokyoFlash Japan, а се состои од часовник кој воедно мери и емоции. Наречен

loading...
Loading...