Фото: Овој секс трае цели 165 милиони години!

Loading...

Во Кина е откриен најстариот фосил на два инсекти за време на парење. Научниците веруваат дека двете бубачки биле сред парење кога умреле од токсични гасови од вулканска ерупција, а во љубовната прегратка останале следните 165 милиони години.Тим археолози го пронашле недопредниот фосил во Монголија. Откриените инсекти му припаѓаат на видот „Anthoscytina perpetua“.
Пронајдени се свртени еден кон друг, а јасно се гледа дека машкиот полов орган и понатаму се наоѓа во женското тело.Тим археолози го пронашле недопредниот фосил во Монголија. Откриените инсекти му припаѓаат на видот „Anthoscytina perpetua“.
Пр

loading...
Loading...