Фото: Погребан Миленко Дивац – таткото на Владе Дивац!

Loading...

На месните гробишта во Ивање крај Пријепоља, вчера беше погребан Миленко Дивац (77), татко на кошаркарот Владе Дивац.Владе Дивац и неговиот брат заедно со роднините, од семејната куќа го изнесоа ковчегот со телото на својот татко, по што поворката се упати кон гробиштата. Во колоната, како што пренесуваат српските медиуми, имало околу 1000 лица, меѓу кои и српскиот премиер Ивица Дачиќ.
Со својот пријател Владе Дивац биле и неговите пријатели од кошаркарските терени Предраг Даниловиќ, Жарко Паспаљ, Дејан Томашевиќ, Душан Ивковиќ.
Владе Дивац и неговиот брат заедно со роднините, од семејната куќа го изнесоа ковчегот со телото на својот татко, по што поворката се упати кон гро

loading...
Loading...