Фото: Пријателите го донеле неговото мртво тело на фудбалски напревар

Loading...

Christopher Jacome , 17 -годишниот колумбиски фудбалски навивач, бил трагично застрелан додека го играл неговиот омилен спорт. После погребната церемонија, група на пријатели наместо во гроб, ковчегот го однеле на локалниот фудбалски стадион, за да може неговото тело да присуствува на финалниот натпревар на Кукута Депортиво – омилениот  тим Кристофер , кој играше тој ден.
Стотици луѓе влегле низ вратите на стадионот, а обезбедувањето со мала резерва гледале кон ковчегот.
Иако смртта на Jacome не била директно поврзана со фудбалот, неговите колумбиски пријатели одлучиле да се сеќаваат на него и да му одадат почит на еден ваков необичен начин… После погребната церемонија, група на пријатели наместо во гроб, ковчегот го однеле на локалниот фудбалски стади

loading...
Loading...