Фото: Само со овие креативни работи може да се заштитите од силување!

Loading...

Со векови се барало начин како да се заштитат жените од напаѓачите. Најверојатно овие 6 креативни производи ќе може да ги заштитат жените од силување. 1. Тампон убиец
Првиот тампон е креиран во 2000-та година од веќе пензионираниот анестезиолог, Jaap Haumann.
Тампонот е во цилиндричен облик и направен од пластика. Околу пластиката е ставен мек материјал. Во случај на нежна пенетрација, долниот дел од тампонот може да го пресече врвот од пенисот. Овој вид на тампон никогаш се нема појавено во слободна продажба.

 
 
2. Долен веш против силување
Три студентки од Индија креаирале долен веш против силување. ООвој веш пренесува електрични шокови и може да ја извести полицијата и родителите за можен напад на силување. Исто така овој долен веш е опремен со GSP уред, сензор за притисок и електричен апарат.

 
3. Влакнести чорапи
Никој не знае дали овој прозивод навистина постои. Но, кога првата верзија од овие чорапи се појави на Твитер, станаа вистински хит и нивната цел е да ги спречи силувачите да извршат полов напад врз личност од понежниот пол.

4. Копче против силување
Група од шведски тинејџерки дисајнирале каиш кој за да го отворите потребни ви се двете раце. Копчето на каишот е како лавиринт и е тешко за отворање. Каишот првично бил за проект во средно училиште во Шведска, а сега се продава на пазарот за 50 долари.

 

5. Кондом со боцки
На интернет може да се пронајдат неколку слични кондоми со боцки. Еден од овие видови на кондоми е Rape-Axe кондомот кој е наменет за жени.
Во случај на непожелна пенетрација, коондомот би завршил во месото од половиот орган на напаѓачот.  

6. Аларм
Ова е една интересна направа која заштитува од силување. Овој аларм во себе содржи GPS систем и може да се отклучи само со клучеви. Во случај на опасност алармот се активира со јачина од 90dB.
1. Тампон убиец
Првиот тампон е креиран во 2000-та година од веќе пензионираниот анестезиолог, Jaap Haumann.
Тампо

loading...
Loading...