Фото: Се избира најубава Хурем пензионерка во Македонија!

Loading...

Како што објави весникот “Дневник” денеска  во Кавадарци ќе се избира најубавата Хурем пензионерка на територијата на нашата земја.Оваа манифестација ја организираат кавадаречките пензионери во рамките на прославата на празникот на лозарите Свети Трифун. 
Хурем пензионерката ќе се избира меѓу пензионерките кои ќе дојдат од сите краишта на државата во рамки на традиционалното дружење на околу 500 пензионери. 
Победничка на манифестацијата ќе биде онаа старица која е најсилна и најсексипилна и што најбрзо ќе успее да ги скрши лозовите прачки под градите. 
Пензионерите ветуваат добра забава.

 
На манифестацијата исто така ќе се избира и пензионерски икс фактор за нај пејач или пејачка  под услов прв пат да застанува пред микрофон, но и најдобри играорци од двата пола.
Преку нејзиниот прв братучед од Чемерско”, ќе бидат презентирани и билките на баба Рада “ во делот кога ќе се бира билкар на денот.
Оној што ќе погоди најмногу билки, добива награда. Оваа манифестација ја организираат кавадаречките пензионери во рамките на прославата на празникот на лозарит

loading...
Loading...