Фото: Се лизгал по смрзнатото езеро, но се запрепастил кога го видел ова…

Loading...

Џефер Сандстром (26) тргнал да се лизга на замрзнатото езеро Јонкопинг во Шведска, но таму видел неверојатна и вознемирувачка глетка.Иако се двоумел сепак ги облекол лизгалките и одлучил да си ја проба среќата.
Лизгајќи по езерото му паднало в око нешто што наѕира над површината на мразот, а кога се приближил, сфатил дека гледа во сосема замрзната лисица која била заробена во замрзнатото езеро.

„Температурите беа под нулата неколку дена еден по друг, па помислив дека мразот е доволно тврд за лизгање“ – рекол Сандстром за локален весник, и додал дека мразот всушност има дебелина од околу 5-6 сантиметри.
После неколку часа лизгање слушнал како мразот му пука под нозете па се исплашил и видел дека всушност мразот е потенок бидејќи во него има заробено животно.
„Никогаш не сум видел ништо слично на ова“ – рекол Сандстром.
Тој мисли дека лисицата најверојатно паднала преку мразот и завршила во ледената вода, и така завршил нејзиниот живот. После откритието нагло го променил мислењето за тоа дали да остане на мразот.Иако се двоумел сепак ги облекол лизгалките и одлучил да си ја проба среќата.
Лизгајќи по езерото му паднало в око нешто што наѕира над пов

loading...
Loading...