Фото: Се појави мапа од Голема Албанија во владата

Loading...

Мапа од Голема Албанија се појави во зградата на албанската влада. Албанскиот премиер Еди Рама постави карта на Голема Албанија во конференциската сала во зградата на владата. Како што пренесува shqip.republika.mk , сликата била поставена по реконструкцијата на салата во зградата на премиерот, која беше промовирана вчера од страна на премиерот Рама.
На ѕидот зад говорница е поставена карта без граници, која го носи името Албанија. Мапата е прилично стара и, како што се гледа во сликата, ги вклучува сите територии разделени на земјата на Арбриа, наследена од Илирите и од Пелазгите.Албанскиот премиер Еди Рама постави карта на Голема Албанија во конференциската сала во зградата на владата. Како што пренесува shqip.republika.mk

loading...
Loading...