Фото: Се породила сама во дворот на болницата-никој не сакал да и помогне!

Loading...

Случај кој предизвика бура во Мексико!Во Мексико е покрената истрага кога една жена сама се породила во дворот на здравствениот центар. Таа се породила во дворот затоа што немала здравствено осигурување.
Овој настан предизвика бура реакции на социјалните мрежи и реакции на државните органи.
Фотографијата како клучен доказ е објавена на социјалните мрежи  и во дневните весници. На неа се гледа жената Ирма Лопес(28) како клечи и плаче со бебето на тревникот поврзано со папочна врвца со мајчината утроба.
Инцидентот предизвикал општ бес и осуди за лошиот квалитет на здравствената заштита во сиромашните делови на Мексико, како и дискриминацијата со која се соочени одредени групи.
Државната канцеларија за човекови права покренала истрага за овој инцидент.Во Мексико е покрената истрага кога една жена сама се породила во дворот на здравствениот центар. Таа се породила во дворот затоа што немала здравс

loading...
Loading...