Фото: Списокот на сите затвореници на Голи Оток!

Loading...

Во Државниот архив на Хрватска се наоѓа список на сите затвореници во Голи оток.Според информациите на Новипламен, се работи за 16.101 затвореници од кои во логорот животот на различен начин го загубиле 413 лица. Најмногу има Срби, па Црногорци и Хрвати.
Целиот список може да го погледнете на хрватскиот портал.Според информациите на Новипламен, се работи за 16.101 затвореници од кои во логорот животот на различен начин го загубиле 413 лица. Најмногу има С

loading...
Loading...