ФОТО: Тенкови газат се пред себе, народот се спротиставува

За време на обидот за државен удар кој се случи синоќа во Турција, стравични сцени по улиците на Анкара и Истанбул. Многумина се повредени, а според пишувањата на дел од медиуми има и загинати лица. Голем број згради се оштетени бидејќи кон нив се фрлани бомби. Се појавија страшни слики од тенк како гази се пред себе.
Сепак оваа фотографија стана симбол на неуспешниот обид за државен удар, а на неа се гледа како храбри невооружени „обични“ луѓе им се спротивставуваат на војниците и се качуваат на тенк.

На социјалните мрежи со бројни фотографии засекогаш е овековечен неуспешниот обид за државен удар во Турција.Многумина се повредени, а според пишувањата на дел од медиуми има и загинати лица. Голем број згради се оштетени бидејќи кон нив се фрлани бомби. С

Пронајдете не на следниве мрежи: